sábado, 7 de mayo de 2016

Els infants vendran aquest divendres als Encants de Montigalà els productes elaborats per ells mateixos. MOLT BONA INICIATIVA!!!

75 alumnes de les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas de Badalona han creat tres cooperatives com a part d’un projecte per fomentar la cultura emprenedora

http://badalona.cat/portalWeb/getfile;jsessionid=J0bDXnxS2TLypRJMvgXcBzW8vLn25fW5SHk20YkGNtTGnqklT1PX!-395609839?dID=89506
Els infants vendran aquest divendres als Encants de Montigalà els productes elaborats per ells mateixos
 Informació ajuntament de Badalona:

75 alumnes de 5è de Primària de les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas de Badalona han creat tres cooperatives com a part d’un projecte per fomentar la cultura emprenedora adreçat a l’alumnat. Aquesta experiència s’està portant a terme a trenta-tres municipis i ens locals de la província de Barcelona i està adreçat a l’alumnat del cicle superior de l’educació primària

Els alumnes vendran aquest divendres 6 de maig, als Encants de Montigalà, els productes elaborats per ells mateixos.

Així, alumnes d’aquestes escoles han creat una cooperativa a cada grup classe, que a l’escola Alexandre Galí es diu ‘Galinians’ (5è) i a l’escola Llorens Artigas es diuen ‘Rebelkids’ (5è A) i ‘Coopllorens’ (5è B). Cadascuna d’elles ha hagut de determinar els productes que els mateixos alumnes han elaborat i que vendran des de les 9 i fins a les 12 hores en una parada dels Encants de Montigalà.

Fins a l’actualitat cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, ha creat la junta directiva, ha demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i ha presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants.

En una primera fase han fet un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec de l’IMPO. Posteriorment han fet un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. En aquest camp els han ajudat la Fundació Salut Alta i Make A Wish Ilusiones Spain.

A més a més, els alumnes han treballat la imatge corporativa de les tres cooperatives amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. Finalment, han fet un taller sobre finançament i banca ètica a càrrec d’un responsable de Triodos Bank.

Les tres cooperatives han comptat, també, amb el suport de la cooperativa M5idees que ha ajudat als estudiants en l’estudi de mercat i en la determinació dels productes a elaborar i vendre. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament del currículum escolar.
 
El projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona. A Badalona compta amb el suport de les Àrees de Cultura, Educació i Esports; de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme; i de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació de l’Ajuntament de Badalona.

A Badalona, el projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’ es va iniciar el curs 2011-2012 a l’escola Planas i Casals, i continua a les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas.

Badalona, 3 de maig de 2016

No hay comentarios:

Publicar un comentario