lunes, 23 de noviembre de 2015

" Per consolidar el teixit comercial de la nostra demarcació..... El diputat de Comerç"

Cercles de comparació intermunicipals per valorar els Mercats i les Fires Locals

Prensa i comunicació. Diputació de Barcelona.
  El diputat de Comerç, Isaac Albert va presentar, aquest dimecres, els resultats dels Cercles de Comparació Intermunicipal de Mercats i Fires Locals corresponents a l'any 2014. Entre les principals conclusions, destaca la despesa anual per habitant, que en el cas dels mercats és de 5,3 € (el 0,7 % del pressupost municipal) i en el de les fires locals, 3 € (el 0,4%).
Foto: Comerç / Diputació de Barcelona
  En l'apartat econòmic també és rellevant el fet que el 76,6% dels serveis dels mercats s'autofinancen amb taxes, preus públics i quotes, i que el finançament dels ajuntaments es queda en el 21,4%. En canvi, en el cas de les fires succeeix el contrari: el percentatge d'autofinançament baixa fins al 32,8% i l'aportació municipal creix fins al 63,5%.

Els Cercles de Comparació Intermunicipals són un mètode de treball, amb periodicitat anual, en l'àmbit de la prestació i gestió dels serveis municipals, per mesurar, comparar i avaluar resultats, mitjançant uns indicadors comuns consensuats, i, en definitiva, millorar els serveis municipals. En l'edició de 2014 dels Cercles de Comparació Intermuncipal, han participat 35 municipis en l'anàlisi dels mercats municipals i 30, en l'estudi de les fires locals.

Isaac Albert també va voler presentar, en una segona jornada, a tots els regidors de comerç de la demarcació de Barcelona els diferents programes que disposa el Servei de Comerç Urbà i la Oficina de Mercats i Fires Locals. L'objectiu , per tal coneguin de primera mà tot el suport tècnic i econòmic que disposen per  poder desenvolupar als seus municipis les eines necessàries per consolidar el teixit comercial de la nostra demarcació.

Noticia: clica aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario